<< Terug naar overzicht van Lidorganisaties

Lidorganisatie: Loesje

loesje

Wat wil Loesje

Het leven op de wereld beter en mooier maken. Voor Loesje is dat geen luchtkasteel of een activiteit die je het beste over kunt laten aan de bazen, deskundigen en/of begeleiders. Je idealen verwezenlijken doe je door er dagelijks een kasteel van te metselen. Laat van je horen, grijp in, doe mee!

Affiche als medium

Iedereen heeft invloed. Maar hoe krijg je dat? Posters maken is Loesjes antwoord. Anderen maken een krant, richten een verliesgevend tv-station op of starten een vakbond. Loesje kiest voor het affiche als medium. Eenvoudig, direct, op straat en onder de mensen. Het recht op de vrijheid van meningsuiting is er niet voor niks. Laten we daar nog het recht op meningsvorming en meningsverandering aan toevoegen.
Met de affiches zorgt Loesje voor een stroom van progressieve idee├źn die niet opdroogt. Vroeg of laat kan niemand daar aan ontsnappen. En dan wordt het pas echt feest.

Brainstormen, rondschrijven, verbeelding en fantasie. Affiches maken is niet alleen leuk en creatief, je wordt er ook een stuk slimmer en gehaaider van. Wie regelmatig zelf teksten maakt is niet meer voor drie gaten te vangen.

Teksten die kloppen

Je kunt iets op honderd verschillende manieren zeggen. Kunst is om het zo te zeggen dat iedereen je hoort, mensen nieuwsgierig worden, reageren en zelfs mee gaan doen. Je maakt dus niet zomaar teksten. Je maakt aansprekende teksten, verrassend, humoristisch, relativerend of strijdbaar. Voor iedereen, want wat de doelgroep ook is, iedereen is belangrijk.

Net als andere media heeft Loesje een eindredactie die verantwoordelijk is voor de maandelijkse serie teksten. Elke eerste weekend van de maand komen leden uit het hele land bij elkaar om mee te schrijven en te denken. Veel mensen sturen ook teksten in via deonline meeschrijf. Bij het begin van de eindredactie ligt er elke maand een lijst met honderdvijftig tot tweehonderd teksten waaruit gekozen kan worden.